Svettfabriken




Har tillbringat eftermiddagen på Busfabriken tillsammans med Linköpings samtliga mest högljudda ungar, nej inte mina - jag bor inte i Linköping :). Eftersom att årets semester har gått mot sitt slut och frugan börjar jobba igen på måndag, jag började ju lite hastigt och lustigt redan denna veckan, så beslutade vi att ge ungarna en liten överraskning i form av ett besök på Busfabriken. Bra beslut. Tråkigt med en inomhusaktivitet men vad ska man göra när det är 15 grader i juli??

Ungarna blev överförtjusta och grabben avslöjade det hela redan utanför entrén genom att läsa på skylten, bra jobbat av en femåring! Efter någon timme med klättrande, springande, hoppande, åkande och krypande behövde pappa och mamma något kallt, glass. Efter hot om att få gå ut och sätta sig i bilen följde ungarna motvilligt med. Sen mer klättrande, springande, hoppande, åkande och krypande.

Middagen fick bli på restaurang Gyllene Måsen. 0ch grabben fick som vanligt gå själv med en peng och köpa en egen cheeseburgare när han slukat den första. Stolt!

Annars så började dagen innan den föregående hade slutat, eller så var klockan så mycket att det redan blivit ny dag...

Efter en veckas regnande gav vårat fuskbygge till hus upp och öppnade sina portar för regnmassorna. Rakt ner i vårat sovrum. Vem har sagt att murstocken inte kan funka som stuprör. Det var säkert jättecoolt på medeltiden med rinnande vatten i sovstugan, men inte på 2000-talet... Plask plask under fötterna när jag skulle sträcka till sängkläderna vid den redan på tok för sena timmen. Bara att knalla ut i garaget och hämta skruvdragaren för att lossa taklisterna som var genomblöta, upp med handdukar istället.

Då källan till problemet redan identifierades för några år sedan (dock så trodde vi att vi tätat samtliga vägar in i vår boning - tji fick vi) var det bara att tända pannlampan och rota fram stegen för att klättra upp på taket med en pressning och spännband. Klockan var då 02.00! GÄÄÄSSSP. Lite silvertejp och vi har en riktig "yx-lagning" [slang inom utlandsstyrkorna - en helt annan historia, en rolig sådan, men som sagt en annan gång]. Ringde plåtslagaren, de går på semester nästa vecka. Jippi! Det få sitta uppe ett tag tills de kan komma och göra en riktig skyddsplåt över skorstensgenomföringen ( långt ord..) Man märker att det inte är någon sakkunnig som gjort arbetet utan den tidigare ägaren, han om någon borde få arbetsförbud vad gäller hantverk. Sicken stolle!

Dags nu att tvaga sig och krypa ner i sängen. Har lagt en luftmadrass under bäddmadrassen för säkerhets skull. Juli är inte slut ännu. Imorgon är det ännu en ny arbetsdag i Peking.

Måste bara avsluta med min kära sons summering av besöket på Busfabriken;

- Det borde heta Svettfabriken istället för Busfabriken!


 
© Holgerssons Tankar

Studsmattan var rolig...


© Holgerssons Tankar

...men hårresande!


© Holgerssons Tankar

Grabben jagar bollen till kanonen.


© Holgerssons Tankar

Ett läskande slut på dagen.




© Holgerssons Tankar

Undrar när nästa båttur blir?



Dina Tankar

Ge Dina Tankar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0